http://img10.imageshack.us/img10/7733/contactm.png

Tuesday, October 1, 2013

Peplum : Sinopsis            “Berdasarkan kajian psikologi, crush hanya bertahan untuk maksimum empat bulan. Jika ia melebihi tempoh itu, maksudnya kamu sudah jatuh cinta..”

            Akhbar adalah ‘crush’ Delisya tetapi ianya telah berlanjutan untuk tempoh 11 tahun. Jadi adakah maksudnya Delisya telah jatuh cinta pada Akhbar? Ya, tepat sekali. Tapi sayangnya Delisya bukanlah gadis biasa yang akan secara terangan menunjukkan perasaannya itu kepada lelaki yang dia suka. Delisya lebih rela menyimpan perasaan selama 11 tahun itu dan makan hati berulamkan jantung setiap kali menahan rasa cemburu melihat Akhbar bersama perempuan lain.

            Pertemuannya dengan Izham, kawan kepada Akhbar membawa satu dimensi yang baru dalam hidup Delisya. Memikirkan tentang Izham membuatkan fikiran Delisya teralih daripada asyik memikirkan tentang Akhbar. Bukan Delisya yang suka sangat nak fikir tentang lelaki mulut sinis itu tapi apabila lelaki itu asyik mengganggu hidupnya, buat Delisya rasa agak menyampah

Lebih parah lagi apabila Izham mengetahui salah satu rahsia terbesar Delisya. Ini adalah mimpi ngeri. Yang sebenarnya apa motif Izham mengganggu Delisya dengan ayat-ayat pemedih telinga dia tu? 

0 ceritaMia's lovers: